Tweede Nationale Traumadag, groot succes!

De 2e Nationale Traumadag die de Ongevalstichting samen met het UMC Utrecht op zondag 8 september bij het UMC organiseerde, was een groot succes. Naar schatting bezochten zo’n 7000 mensen het evenement. 

Ondanks de slechte weersvoorspellingen kwamen uiteindelijke vele duizenden geïnteresseerden naar Utrecht om alles wat met traumazorg te maken heeft, te aanschouwen tijdens de Nationale Traumadag 2013.

Heli, natte neuzen en gebroken polsen…

Het publiek kreeg op verschillende manieren een kijkje in de traumakeuken. Zo waren er onder andere demonstraties van een bevrijding uit een autowrak door de brandweer in samenspel met de politie en ambulance. Er waren demonstraties van hoe reddingshonden getraind worden in het vinden van slachtoffers en demonstraties van operaties en de opvang van ongevalspatiënten. Op het helidek van het UMC Utrecht was de traumahelikopter van dichtbij te bekijken en kon men een kijkje nemen in het Calamiteitenhospitaal van het UMC. Naast zien, konden jong en oud ook veel zelf doen en beleven, zoals het prikken van een infuus, het hechten van een wond, het doen van een kijkoperatie van de knie en het laten ingipsen van een pols.

Ongevalstichting

Met de Nationale Traumadag wil de Ongevalstichting laten zien wat goede traumazorg in Nederland inhoudt. Het UMC Utrecht heeft hieraan bijgedragen door de dag mede te organiseren en gastheer van het evenement te zijn. Vele bezoekers hebben een donatie aan de Ongevalstichting gedaan, zodat de stichting haar doel kan bereiken: het optimaliseren van de zorg na een ongeval. 

De Ongevalstichting is erg blij met het succes van de 2e Nationale Traumadag en is alle vrijwilligers zeer dankbaar voor hun bijdrage. De stichting is op dit moment alweer druk bezig met het plannen van het evenement in 2014, welke waarschijnlijk op 31 augustus zal gaan plaatsvinden in Groningen.