Dr. A.B. Arie van Vugt ontvangt de Orde van Oranje Nassau

Arie van Vugt is hoogleraar geweest bij het UMC St. Radboud met als leeropdracht Traumatologie en hij was daarvoor bijzonder hoogleraar verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Zijn ware passie is de traumazorg. Arie van Vugt is een van de grondleggers van de traumachirurgie zoals op dit moment in Nederland wordt toegepast. Dankzij zijn inzet zijn er protocollen geschreven, is de hulpverlening van ambulance en traumahelikopters zoals die nu werkzaam zijn in Nederland opgericht en toegepast.

Binnen zijn vakgebied als traumachirurg is Arie van Vugt toonaangevend geweest; hij wordt zowel in het binnenland als in het buitenland geroemd om zijn kennis en kunde. Hij heeft zich voornamelijk gespecialiseerd in de eerste opvang en behandeling van de ernstig gewonde patiënt. Als praktiserend medicus heeft hij met een ontembaar fanatisme in honderden levens positief ingegrepen.

Bijzonder te vermelden is dat Arie van Vugt een grote interesse heeft voor het reilen en zeilen van de traumacentra binnen de ziekenhuizen waarvoor hij gewerkt heeft. Hoe lang zijn dag ook is, hij neemt altijd een kijkje bij binnenkomst en vertrek op de werkvloer.