De Traumachirurg: uw specialist bij acute sportletsels

Alhoewel sporten over het algemeen gezond is, lopen jaarlijks circa 4.4 miljoen Nederlanders tijdens het sporten een blessure of letsel op. 1.7 miljoen sporters hebben hiervoor uiteindelijk een medische behandeling nodig, waarvan er 160.000 op de Spoedeisende hulp van een ziekenhuis belanden. 
Sportletsels kosten de maatschappij jaarlijks 440 miljoen euro aan direct medische kosten en nog eens meer dan 1 miljard aan verzuimkosten. 

De traumachirurg is een specialist die speciaal is opgeleid en getraind in de behandeling van lichamelijke letsels na een ongeval: van relatief eenvoudige snijwonden tot ernstige verkeersongevallen en van gebroken heupen tot ernstige inwendige bloedingen. Ook veelvoorkomende sportletsels zoals enkelverstuikingen, gescheurde (kruis)banden, gebroken enkels en gescheurde achillespezen komen bij de traumachirurg terecht. De traumachirurg is daardoor de specialist met veel ervaring in de behandeling van acute sportletsels. 

Om die ervaring en kennis met internationale collega’s te delen, organiseert de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie van 10 t/m 12 mei 2015 in de RAI in Amsterdam een congres voor meer dan 1200 traumachirurgen van over de hele wereld. Hierbij zullen ook de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in de behandeling van sportletsels een belangrijk onderwerp zijn.