nederlandse vereniging voor traumachirurgie

subvereniging van de nederlandse vereniging voor heelkunde

 

T +31 (0)343 - 51 18 51

Letseloverzicht

12-3-2014 13-31-16.pngOngeval gehad en een letsel opgelopen? Wilt u weten wat u kunt verwachten?

Als u meer informatie wilt over uw letsels en de behandeling ervan, dan kunt u die in deze rubriek vinden. Klik op het lichaamsdeel waar uw letsel zit en vind meer informatie!

Kun je niet vinden wat je zoekt of moet je een presentatie of spreekbeurt geven over een bepaald letsel of operatie/behandeling? Neem gerust contact op met het secretariaat. Er is altijd wel een traumachirurg die je kan helpen! 

Kijkje in het leven van een traumachirurg

Column van de maand: Afdrukken die wond

Afdrukken die wond!

In de zomervakantie liep ik door de stad toen plotseling een vrouw op straat lag met een hoofdwond waar het bloed in straaltjes uit liep. Door direct naar haar toe te gaan en de wond af te drukken was het bloeden snel gestopt. Het deed mij denken aan de cursus 'Stop de bloeding; red een leven' waarin wordt geleerd hoe je als omstander slachtoffers van aanslagen of ongelukken kunt redden door het bloedverlies te stoppen. 

Traumachirurgen begeleiden Alpe d'HuZes 2017

Alp d'huzes 4.jpgOok dit jaar wordt de Alpe d'HuZes weer gereden op de bekende steile berg in de alpen. Iedereen kent dit jaar lijkse sportevenement waarbij geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek. Wat minder bekend is is dat de Alpe d'HuZes medisch wordt ondersteund door een groep enthousiaste Traumachirurgen.