Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie

subvereniging van de nederlandse vereniging voor heelkunde

Letseloverzicht

12-3-2014 13-31-16.pngOngeval gehad en een letsel opgelopen? Wilt u weten wat u kunt verwachten?

Als u meer informatie wilt over uw letsels en de behandeling ervan, dan kunt u die in deze rubriek vinden. Klik op het lichaamsdeel waar uw letsel zit en vind meer informatie!

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u graag aanvullende informatie over uw specifieke letsel of behandeling, dan is ons advies contact op te nemen met uw eigen behandelaar. Deze kan de keuzes en overwegingen voor uw specifieke letsel met u bespreken.

Kijkje in het leven van een traumachirurg

Traumachirurgen waarschuwen voor beperkte capaciteit in ziekenhuizen voor ongevalsletsels

De Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie (NVT) geeft aan dat door het Corona virus de mogelijkheden voor opnames en spoedoperaties voor letsels na ongelukken sinds het Coronavirus beperkt zijn. Ondanks dat het aantal Corona patiënten voorzichtig lijkt te stabiliseren, liggen de afdelingen en IC’s van de meeste ziekenhuizen nog steeds erg vol. Hierdoor zijn er op dit moment beperkte mogelijkheden om grote aantallen patiënten met botbreuken en andere ernstige letsels te kunnen behandelen. 

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje..

medium_rai 2.jpgVan de vele slachtoffers van ongelukken in Nederland, belanden er jaarlijks 630.000 op de Spoed Eisende Hulp. Van hen worden er ook nog eens 110.000 per jaar opgenomen in het ziekenhuis. De Traumachirurg is nauw betrokken bij de behandeling van deze patiënten. Veel van deze patiënten moeten door de Traumachirurg geopereerd worden.