Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie

subvereniging van de nederlandse vereniging voor heelkunde

Letseloverzicht

12-3-2014 13-31-16.pngOngeval gehad en een letsel opgelopen? Wilt u weten wat u kunt verwachten?

Als u meer informatie wilt over uw letsels en de behandeling ervan, dan kunt u die in deze rubriek vinden. Klik op het lichaamsdeel waar uw letsel zit en vind meer informatie!

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u graag aanvullende informatie over uw specifieke letsel of behandeling, dan is ons advies contact op te nemen met uw eigen behandelaar. Deze kan de keuzes en overwegingen voor uw specifieke letsel met u bespreken.

Kijkje in het leven van een traumachirurg

Traumachirurgen waarschuwen voor beperkte capaciteit in ziekenhuizen voor ongevalsletsels

9 april 2020

De Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie (NVT) geeft aan dat door het Corona virus de mogelijkheden voor opnames en spoedoperaties voor letsels na ongelukken op dit moment nog steeds beperkt zijn. Ondanks dat het aantal nieuwe Corona patiënten voorzichtig lijkt te stabiliseren, liggen de afdelingen en IC’s van de meeste ziekenhuizen nog steeds erg vol. Hierdoor zijn er op dit moment beperkte mogelijkheden om grote aantallen patiënten met botbreuken en andere ernstige letsels te kunnen behandelen. 

Internationale kennisuitwisseling na terroristische aanslagen van levensbelang

medium_rai 2.jpgHet jaarcongres van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie vond plaats op 30 november en 1 december in de RAI te Amsterdam. Dit jaar was er een grote internationale sessie met Amerikaanse, Engelse en Belgische Traumachirurgen waarin de lessen getrokken uit de recente aanslagen in die landen werden gedeeld en besproken met de Nederlandse collega Traumachirurgen.