nederlandse vereniging voor traumachirurgie

subvereniging van de nederlandse vereniging voor heelkunde

 

T +31 (0)343 - 51 18 51

Letseloverzicht

12-3-2014 13-31-16.pngOngeval gehad en een letsel opgelopen? Wilt u weten wat u kunt verwachten?

Als u meer informatie wilt over uw letsels en de behandeling ervan, dan kunt u die in deze rubriek vinden. Klik op het lichaamsdeel waar uw letsel zit en vind meer informatie!

Kun je niet vinden wat je zoekt of moet je een presentatie of spreekbeurt geven over een bepaald letsel of operatie/behandeling? Neem gerust contact op met het secretariaat. Er is altijd wel een traumachirurg die je kan helpen! 

Kijkje in het leven van een traumachirurg

31 maart 2018: Gratis cursus Stop de bloeding – red een leven

Stop de bloeding - red een leven heeft als doel zoveel mogelijk omstanders te leren wat te doen bij levensbedreigend bloedverlies. De terreurdreiging in Nederland is onverminderd hoog, maar ook bij ongevallen kan er letsel met ernstig bloedverlies ontstaan. Snelle eerste hulp door omstanders kan voorkomen dat mensen doodbloeden.

image002.png

Internationale kennisuitwisseling na terroristische aanslagen van levensbelang

medium_rai 2.jpgHet jaarcongres van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie vond plaats op 30 november en 1 december in de RAI te Amsterdam. Dit jaar was er een grote internationale sessie met Amerikaanse, Engelse en Belgische Traumachirurgen waarin de lessen getrokken uit de recente aanslagen in die landen werden gedeeld en besproken met de Nederlandse collega Traumachirurgen.