nederlandse vereniging voor traumachirurgie

subvereniging van de nederlandse vereniging voor heelkunde

 

T +31 (0)343 - 51 18 51

Letseloverzicht

12-3-2014 13-31-16.pngOngeval gehad en een letsel opgelopen? Wilt u weten wat u kunt verwachten?

Als u meer informatie wilt over uw letsels en de behandeling ervan, dan kunt u die in deze rubriek vinden. Klik op het lichaamsdeel waar uw letsel zit en vind meer informatie!

Kun je niet vinden wat je zoekt of moet je een presentatie of spreekbeurt geven over een bepaald letsel of operatie/behandeling? Neem gerust contact op met het secretariaat. Er is altijd wel een traumachirurg die je kan helpen! 

Kijkje in het leven van een traumachirurg

Column van de maand: Afdrukken die wond

Afdrukken die wond!

In de zomervakantie liep ik door de stad toen plotseling een vrouw op straat lag met een hoofdwond waar het bloed in straaltjes uit liep. Door direct naar haar toe te gaan en de wond af te drukken was het bloeden snel gestopt. Het deed mij denken aan de cursus 'Stop de bloeding; red een leven' waarin wordt geleerd hoe je als omstander slachtoffers van aanslagen of ongelukken kunt redden door het bloedverlies te stoppen. 

Internationale kennisuitwisseling na terroristische aanslagen van levensbelang

medium_rai 2.jpgHet jaarcongres van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie vindt plaats op 30 november en 1 december in de RAI te Amsterdam. Dit jaar is er een grote internationale sessie met Amerikaanse, Engelse en Belgische Traumachirurgen waarin de lessen getrokken uit de recente aanslagen in die landen worden gedeeld en besproken met de Nederlandse collega Traumachirurgen.