Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie

subvereniging van de nederlandse vereniging voor heelkunde

Nationale Traumadag 2018 in Rotterdam

POSTER NATIONALE TRAUMADAG  18_0.jpg

Op 15 september afgelopen jaar hadden het Erasmus MC Rotterdam en Traumacentrum Zuidwest Nederland de eer om al weer de vijfde Nationale Traumadag te organiseren. Alle hulpdiensten in de regio Zuidwest Nederland waren vertegenwoordigd: brandweer, ambulance, politie, de traumaheli, de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR), defensie en alle regionale ziekenhuizen. In en rond het Erasmus MC werden demonstraties gegeven en films vertoond over de opvang en behandeling van patiënten met verwondingen door een ongeval.

 

In het Museumpark gaven de ambulancediensten en het Mobiel Medisch Team demonstraties van wat het werk op straat kan inhouden. En in het nieuwe Erasmus MC toonden alle betrok- ken specialismen hun werkzaam- heden aan het publiek. Voor jong en oud was er van alles te doen en te beleven. Zo konden kinderen hun arm in laten gipsen door een gipsverbandmeester en verder was er veel aandacht hoe je ongelukken en letsels kunt voorkomen en hoe je er ook zelf voor kunt zorgen dat het verkeer veiliger wordt.

De Nationale Traumadag wordt sinds 2012 georganiseerd door de Ongevalstichting in samenwerking met een van de elf in Nederland aanwezige acutezorgnetwerken. Er blijkt een groeiende behoefte om nader kennis te maken met de traumazorg, want de traumadagen worden elk jaar populairder. Trok de eerste Nationale Traumadag in 2012 nog ongeveer 5.000 bezoe- kers, bij de laatste edities waren dat er bijna 15.000!