nederlandse vereniging voor traumachirurgie

subvereniging van de nederlandse vereniging voor heelkunde

 

T +31 (0)343 - 51 18 51

Nationale Traumadag 15 sept 2018 Rotterdam

POSTER NATIONALE TRAUMADAG  18_0.jpg

Op zaterdag 15 september a.s. organiseert het Erasmus MC de vijfde Nationale Traumadag. Op deze publieksdag krijgen geïnteresseerden een goed beeld van de hulpverlening vanaf het moment van een ongeval tot in het ziekenhuis. De toegang is gratis.

 

Wie en wat er allemaal in actie komt bij een ongeval in het verkeer, thuis, op het werk of op het sportveld wordt getoond door het Erasmus MC op de Nationale Traumadag 2018. Alle hulpdiensten in de regio Zuidwest Nederland zijn vertegenwoordigd: brandweer, ambulance, politie, de traumaheli, de GHOR, defensie en alle regionale ziekenhuizen. In en rond het Erasmus MC worden demonstraties gegeven en films vertoond over de opvang en behandeling van patiënten met verwondingen ten gevolge van een ongeval.

De Nationale Traumadag geeft een uniek kijkje achter de schermen van de zorg voor ongevalsslachtoffers in onze regio Zuidwest Nederland. Het werk op straat door de ambulancediensten en het Mobiel Medisch Team wordt gedemonstreerd in het Museumpark, terwijl in het nieuwe Erasmus MC en Onderwijscentrum alle betrokken specialismen hun werkzaamheden tonen aan het publiek! Zorgverleners zullen uitleg geven over de traumazorg en bezoekers krijgen de kans om zelf vragen te stellen of het werken in een traumacentrum mee te beleven! Verder is er ook aandacht voor preventie van ongelukken of oplopen van letsel

voor meer informatie:  https://www.erasmusmc.nl/traumadag2018/