nederlandse vereniging voor traumachirurgie

subvereniging van de nederlandse vereniging voor heelkunde

 

T +31 (0)343 - 51 18 51

Mini Symposium: de Traumaunit 2018

MINI SYMPOSIUM: De Trauma Unit; how (should) we do it.

Woensdag, 7 februari 2018

De NVT- en NOV-leden hebben in 2016 besloten samen te gaan werken in een multidisciplinaire traumaunit. Dit houdt in samen zorgdragen voor alle traumapatiënten; in de trauma-afdeling, op de traumapoli bemannen, en ook het samen verzorgen van de diensten .

Bij het inrichten van de traumaunit komt veel kijken en kunt u tegen obstakels oplopen. Wij willen graag een aantal belangrijke handvatten aan u meegeven. Hoe stelt u een traumaunit samen, hoe regelt u de financiën, welke processen in het ziekenhuis moeten aangepakt worden en is het aanpassen van het EPD een noodzaak? Allemaal vragen waar u tegen aan zult lopen, en die wij in dit symposium kunnen beantwoorden. Veel ervaring is opgedaan in het HaaglandenMC waar de traumaunit inmiddels een feit is. Een traumachirurg en orthopeed-traumatoloog lichten u in over welke stappen er genomen moeten worden. Ook krijgt u de nodige documentatie die het opstarten in uw eigen ziekenhuis gemakkelijker maakt.

Doelgroep
Traumachirurgen.
Orthopedisch Traumatologen
Zorgmanagers/ziekenhuisbestuurders.
PA’s

Wij denken dat het voor de ketenzorg voor de Traumapatiënt goed is om uw partners in de keten mee te nemen in het proces. Om dit te stimuleren, bieden wij een korting indien u vergezeld komt van uw collega specialist , en/of u zorgmanager.

Deze avond is met name bestemd voor u als traumachirurg of orthopeed-traumatoloog. Maar ook voor uw zorgmanager en ziekenhuisbestuurder. Nodigt u beiden uit, om samen met u naar deze middag te komen.

Programma

17.30 – 18.30 Ontvangst en registratie & hapje eten

18.30 – 18.50 Terugblik TF1 & TF 2

18.50 – 19.00 Differentiatie traumachirurg/Orthopedisch traumatoloog

19.00 – 20.30 Tools voor de realisatie van de traumaunit binnen uw ziekenhuis:

- Hoe kom ik tot een afspraak over het aantal leden van de traumaunit;

- Hoe kom ik tot de daaruit volgende financiële verdeling;

- Hoe richt ik mijn DBC/DOT in;

- Pas ik mijn EPD aan?, en waarom?

- Wat verandert er aan de Afdeling/Poli/SEH en OK;

- Wat is de winst en wat is de fun?

20.30 – 21.00 Gelegenheid tot discussie

21.00               Drankje voor vertrek

Inschrijving en betaling  (dient vooraf plaats te vinden en gaat binnenkort open)

Graag nodigen wij u uit “voorafgaand” aan het Mini Symposium in te schrijven. Op locatie inschrijven is voor dit Mini Symposium helaas niet mogelijk.

Kosten
De kosten voor dit symposium bedragen 150,00 euro voor de 1e inschrijving per persoon per ziekenhuis.
Voor de volgende inschrijvingen uit hetzelfde ziekenhuis ontvangt u een korting van 50,00 euro per persoon.
Na 1 februari 2018 komt deze korting te vervallen en betaald u 150,00 euro per persoon.
Volgt u voor de korting de instructies op het digitale inschrijfformulier. (hiervoor klikt u het vakje korting aan) Voor een zorgvuldige registratie dient u wel per persoon een digitaal formulier in te vullen. Ook als u uit hetzelfde ziekenhuis komt.

Annuleringsvoorwaarden
Uw inschrijving is definitief als deze door het Congressecretariaat is ontvangen, gecontroleerd en voor 1 februari 2018 betaald. Bij ontvangst van uw schriftelijke annulering geldt een annuleringstermijn van 7 dagen. Indien u binnen deze termijn uw inschrijving annuleert wordt het gehele bedrag minus 40.00 annuleringskosten gerestitueerd. Na deze termijn van 7 dagen (1 februari) wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. Ook als u alsnog besluit het congres niet te bezoeken.