nederlandse vereniging voor traumachirurgie

subvereniging van de nederlandse vereniging voor heelkunde

 

T +31 (0)343 - 51 18 51

Traumachirurgen begeleiden Alpe d'HuZes 2017

Alp d'huzes 3.jpgAlpe d'huzes_0.pngAlp d'huzes 2.jpg

Ook deze sportzomer zijn Traumachirurgen binnen en buiten Nederland weer betrokken bij Nationale en Internationale sportwedstrijden en evenementen. Natuurlijk was het vorig jaar in Rio, net als bij voorgaande Olympische spelen, dr. Cees-Rein van den Hoogenband die als chef-arts de sporters begeleidde.
Wat minder bekend is is de betrokkenheid van tal van andere enthousiaste Traumachirurgen bij verschillende mooie sportevenementen. Zo waren Traumachirurgen van het Erasmus Medisch Centrum betrokken bij de begeleiding van de Memorial Roei Regatta van de Koninklijke Marine op de Maas in Rotterdam.

Komende zomer zullen tal van Traumachirurgen in verschillende steden klaar staan om de voetbalvrouwen tijdens het WECO Wereldkampioenschap in Nederland medische zorg te verlenen waar nodig.
Deze week (vanaf 1 juni 2017) treden Traumachirurgen weer op als coördinator van een medisch team van 120 (!) man die de meer dan 14.000 deelnemers van de Alpe d'Huzes ondersteunen. Hierbij wordt samengewerkt met het Traumacentrum en de Traumahelicopter van Grenoble.